Menu

Special offer on booking.


50%off

Historische locatie

De rijksmonumentale Villa Dalhof vertelt een verhaal van het verleden. Het pand werd in 1919 in de nieuw historiserende stijl net buiten de dorpskern van Berg en Dal gebouwd. Het dorp Berg en Dal zou in de tweede helft van de negentiende eeuw uitgroeien tot een villadorp van allure. Veel welgestelden waaronder Oud-Indiëgangers vestigden zich hier en in de nabij gelegen dorpen Beek en Ubbergen, aangetrokken door het natuurschoon en de goede verbindingen met de stad Nijmegen.


Operation Market Garden

In de tweede wereldoorlog speelde het gebied direct rondom de villa een belangrijke rol. Tijdens Operatie Market Garden werd gestreden om de tegenover liggende Duivelsberg. Op veel plekken in het landschap is deze historie nog terug te vinden. Gelegen op de grens met Duitsland werd het pand na een roerige oorlogsperiode in gebruik genomen als marechaussee kazerne. Maar de geschiedenis van deze plek gaat veel verder terug!Romeinse steenbakkerij

Direct achter Villa Dalhof ten Oosten van de Holthurnsche Hof liggen de resten van een enorm Romeins productiecentrum voor aardewerk en dakpannen. Legionairs van het Tiende Legioen uit Nijmegen legden het aan in de 1e eeuw en bouwden er pottenbakkersovens.