Menu

Special offer on booking.


50%off

Cultuur in de omgeving

Nijmegen
Cultuurstad Nijmegen heeft je veel te bieden. Of het nu om theater, festivals, musea voor natuur of kunst en historie, film of muziek gaat. Je gaat het er vinden.
Een favoriet van ons is de hotspot Honigcomplex. In de gebouwen van de voormalige soepfabriek bruist het nu. Er zitten ambachtsbedrijven waaronder een bierbrouwerij en koffiebranderij en een gezellig lunchtentje.
Berg en Dal
Wandel in Museumpark Orientalis door de Romeinse Straat, compleet met herberg en school. Ook de kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In de drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kun je op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.Vlakbij vind je ook nog het Afrika Museum met een binnen- en een buitenmuseum. Het binnenmuseum toont naast een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst, veel traditionele Afrikaanse objecten. In het buitenmuseum kom je meer te weten over de traditionele architectuur van vijf volkeren uit de landen Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Speciaal voor kinderen is er ook een kinderbeeldenbos, vol dieren uit Afrikaanse mythen waar op geklommen en gespeeld kan worden.

In het Nationale Bevrijdingsmuseum 1944 – 1945 maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Een ode aan vrijheid, democratie en mensenrechten.

Voor kinderen (tot 10 jaar) zijn er twee speelparken op wandelafstand: Tivoli en de Leemkuil.